E2a

Miten tarkistaa jäähdytysnesteen

Mikä on jäähdytysnestettä

Mikä on jäähdytysnestettä? Se on sekoitus sijoitettu auton jäähdyttimen pitämään moottorin ylikuumenemisen. Kuten nimikin osuvasti ehdottaa, jäähdytysneste jäähtyy. Vaikka auto on käynnissä, moottori tuottaa lämpöä. Jäähdyttimen sitten toimii pitämään lämpöä pois moottorista. Jäähdytysneste estää myös auton nesteitä jäätymisen aikana kylmä sää, siksi jotkut myös kutsuvat sitä pakkasnestettä. Se myös estää moottorin ruosteen muodostumisen.

Jäähdytysnesteen koostuu 50% vettä ja 50% jäähdyteliuoksella

Jäähdytysnesteen koostuu 50% vettä ja 50% jäähdyteliuoksella. Ennen auton omistaja tekee seoksen itse, mutta nykyään voit ostaa esisekoittaa jäähdytysnesteitä autojen kaupoissa. Se voi maksaa hieman enemmän, mutta se on helpompaa. Joillekin kuljettajille käyttää vain vettä, mutta tämä ei ole suositeltavaa. Vettä tulee käyttää vain väliaikaisena ratkaisuna.

Miten tarkistaa jäähdytysnesteen. Mikä on jäähdytysnestettä.
Miten tarkistaa jäähdytysnesteen. Mikä on jäähdytysnestettä.

Älä odota lämpömittaria kojelautaan kertoa teille, että jotain on vialla jäähdytysnesteen taso. Tee itsellesi palvelus ja tarkistaa kunnon jäähdyttimen vähintään kahdesti vuodessa.

Ennen kuin tarkistat jäähdytin

Ennen kuin tarkistat jäähdytin, varmista, että ajoneuvon moottori ei ole kuuma. Auton nesteet voivat saada polttavan kuuma, kun moottori on vielä kuuma, ja saattaa aiheuttaa vammoja. Lisäksi lämmin moottori voi aiheuttaa virheellisiä käsittelyyn jäähdytysnesteen määrä, koska jäähdytysnesteen mahdollisesti ovat laajentuneet lämmön seurauksena. Tämä väistämättä vie paljon enemmän tilaa. Varmista, että auto on vaakasuorassa asennossa ja ei halua. Tämä voi myös antaa virheelliselle jäähdytysnesteen taso.

Älä koske mihinkään, kun avaat autosi huppu. Varovaisuutta on aina suositeltavaa. Tee silmämääräinen tarkastus ensimmäinen jäähdytysjärjestelmän. Ei pitäisi olla mitään roskia tai turhia osia siihen. Jäähdyttimen ja letku sen ympärillä ei tunnu vaurioitunut. Kun olet päättänyt, että moottori edellytys on turvallinen koskettaa, etsiä paisuntasäiliön ja jäähdyttimen.

Säiliö on selvä säiliö sijoitettu lähelle

Jäähdytysnesteen koostuu 50% vettä ja 50% jäähdyteliuoksella. Ennen kuin tarkistat jäähdytin.
Jäähdytysnesteen koostuu 50% vettä ja 50% jäähdyteliuoksella. Ennen kuin tarkistat jäähdytin.

Säiliö on selvä säiliö sijoitettu lähelle. Joskus se on läpinäkymätön, mutta se aina voit nähdä kuinka paljon jäähdytysnestettä on läsnä sisällä. Jos et ole varma, jos säiliö on, etsi jäähdyttimen ensimmäinen sitten seuraa letku joka johtaa jäähdyttimen pieneen astiaan. Jos et tiedä missä patteri on, niin se on aika kuulla auton käsin.

Rahasto kontti on merkinnät sitä, joka osoittaa jäähdytysnesteen taso. Ei pitäisi olla merkit ilmaisee "täynnä" tai "matala", tai "kylmän" tai "lämpimän". Jäähdytysnesteen taso tulee aina olla täynnä merkin, joten jos se on missä sen alapuolella, niin se on aika lisätä joitakin jäähdytysnestettä. Siinä tapauksessa, että autossa ei ole paisuntasäiliö, tarkista jäähdyttimen itse. Katsokaa patterin tietää jäähdytysnesteen taso.

Turvallisuus on aina etusijalla, joten vaikka olet juuri menossa tekemään rutiinitarkastus ja u ei korvaa auton jäähdytysnestettä, se on erittäin suositeltavaa, että käytät käden käsineitä. Jäähdytysnesteet ovat myrkyllisiä ja haitallisia, joten kaikki varotoimenpiteet on suoritettava, kun ainetta.