E2a

Miten kehitetään hahmoa

Mielenkiintoisia tarinoita

Mielenkiintoisia tarinoita, eksoottisia asetuksia, nokkela pilailu, poliittinen kommentaari, taiteellinen kieli - on olemassa monia asioita, jotka tekevät yleisö rakastaa kirjallisuuden kokemus. Mutta monet ihmiset, tärkein elementti pelata, tarina, romaani tai elokuva on luonnetta. Me liittyvät päähenkilö. Me vihaamme konna. Tunnemme myötätuntoa uhreja. Me juurena altavastaaja. Tarinat suurta merkkiä napata lukijoita ja katsojia ja pitää niitä kirjailija kunnes tarinan lopussa. Kehittäminen sellaista merkkiä, joka pitää yleisön ihastunut sivulta yksi pää tarinan - ja sen jälkeen - ei ole helppoa. Mutta on olemassa joitakin asioita, kirjoittajat voivat tehdä kehittää merkkejä, jotka tekevät vaikutuksen.

 1. Kuten sanotaan Jalkapallo: keskittyä tavoitteeseen. Vaikka nykypäivän kirjoitus usein pureutuu kokeellinen - jossa asioita kuin tarina ja luonne on paljon erilaisia ​​määritelmiä ja toimintoja - perinteinen tarina on edelleen elossa ja hyvin. Ihmiset vielä katsella elokuvia ja näytelmiä ja lukea romaaneja ja novelleja seuraamaan luonnetta hän harjoittaa tavoite - aivan kuten yleisön teki Sofokles, Shakespeare, Melville, ja Hemingway, mainitakseni vain muutamia kirjoittajat en koskaan lukenut, kun piti lukiossa. Uskon todella tärkein yksittäinen asia kirjailija pitäisi tehdä, kun kehitetään merkki on kysyä, että ikiaikainen, kirjoittaminen koulun 101 Kysymys: Mitä hahmosi haluaa? Merkki on useimmissa tapauksissa, ei enempää eikä vähempää kuin mitä hän haluaa. Mikä on Ahab ilman hänen harjoittamisesta White Whale? Kaveri, joka voisi koe pakastetut vesieläimet mainos. Mikä on Lady Macbeth ilman häntä ajaa vallasta? Hullu nag. Mikä on Michael Scott "The Office" ilman hänen halunsa huomiota ja hyväksyntää? Tylsää.

  Miten kehitetään hahmoa. Kuten sanotaan jalkapallo: keskittyä tavoitteeseen.
  Miten kehitetään hahmoa. Kuten sanotaan jalkapallo: keskittyä tavoitteeseen.

  Ennen kuin murehtia mitä hahmo näyttää, hänen poliittisia mielipiteitä, hänen rakkautta etuja, hänen koukero, hänen foibles, hänen pelkonsa tai hänen vaatekaappi, antaa hänelle tavoite ja tehdä tämän tavoitteen keskus hänen maailmankaikkeuden. Tämä on ensimmäinen askel kohti kirjallisesti vankka tarina, ja ensimmäinen askel kohti saada ihmiset välitä hahmosi.

 2. Tutustu, miten hän voisi käsitellä esteitä. Joskus kun haluan opettaa kirjallisesti tai kirjallisuutta college kids, pyydän heitä tätä kysymystä, kun puhuimme merkki: jos joku törmää sinun ja läikkyä drinkistä baarissa, miten reagoisit? Voisitko työntää takaisin, hyväksyä hänen anteeksipyyntönsä, sivuuttaa kaikki, nauraa se pois? Miten te vastaatte paljastaa jotain, kuka olet. Sama pätee merkkiä. Paras tapa paljastaa niitä olisi miten he taistelevat tavoitteensa. Jos Ahab kääntyi veneen ympärillä kun valas ei näy ensimmäisenä päivänä, ei se kerro meille jotain aivan muuta hänestä kuin hänen pakkomielteinen Chase tekee? Kyllä. Joten kun kehität merkkiä, mieti esteistä he kohtaavat ja miten he käsittelevät niitä. Tämä auttaa sinua selvittää keitä he ovat niin voit paljastaa sen läpi kirjoittamista.
 3. Suunnittele merkki kaaren. Toinen kirjoitus koulu 101 asia on oppia ero dynaamisen ja staattisen luonnetta. Dynaaminen luonne muuttuu ja kasvaa. Staattinen luonne pysyy samana. Esimerkiksi "Bridget Jones Diary" Bridget oppii rakastamaan itseään, olla itsensä ja rakastua Colin Firth. Hän on dynaaminen. Toisaalta, ottaa ikoninen hahmo kuin Lone Ranger. En tiedä miehen koko historian, mutta minusta tuntuu, alusta loppuun, että hän on aina klassikko hyvä kaveri valkoinen hattu. Tuo staattinen luonne. Kehittää hyvä luonne, saat todennäköisesti halua hänen olevan dynaamisia. Voit luoda dynaaminen luonne, sinun täytyy piirtää miten hän muuttuu. Tämä muutos malli on nimeltään merkki kaari.

  Kuten kuvailin Bridget Jones yllä, voit nähdä hänen hahmonsa arc: hän menee schlubby ja onneton sen schlubby ja onnellinen ja luottavainen. Työsi kirjailija on selvittää missä merkki alkaa henkilönä, jossa hän päätyy kuin ihminen, ja kaikki toimenpiteet välillä että hänet läpi tämän kurssin. Piirtäminen hahmo kaari voi joskus olla kovempi kuin piirtämistä tarina.

 4. Ole tarkka tukevat ominaisuuksia. Kun kehität merkin, varmasti antaa hänelle tiettyjä asioita, jotka vie häntä olemasta geneerinen henkilö tavoite ainutlaatuinen yksilö (ja tavoite) joka hyppää sivun yleisölle. Jokaisella muodolla on omat sopimukset siitä, kuinka paljon voit sisällyttää. Esimerkiksi romaaneja mahdollistavat paljon luonnekuvaus, kun taas käsikirjoituksia - joka lopulta heittää toimijoiden kanssa - yleensä ei pitäisi sisältää merkin hiusten tai silmien väri kuvauksia, elleivät nämä piirteet ovat germane sen tarinan. Kun he kertovat meille elokuvakoulu, jos sanot hahmolla on ruskeat silmät vain koska haluat hänen on ruskeat silmät, ja he voivat saada Brad Pitt roolia, arvaa mikä avainsana on menossa ulos ikkunasta?

  Mitä muita ominaisuuksia voit sisällyttää? Miten merkin puhua? Käyttääkö hän tiettyjä ilmaisuja, on aksentti, puhua todella nopeasti tai änkyttää? Entä etuja? Onko hän perillä tieteestä? Onko hänellä maailman suurin bugi kokoelma? Onko hän nauttia jazz-musiikista, mutta vain tietyn aikakauden? Ole tarkka hahmosi - ja jos erityisiä ominaisuuksia koskevat hahmon tavoitteita, se on ihanteellinen. Bug kerääjä voi käyttää hänen asiantuntemusta kovakuoriaisia ​​jäljittää sijainnin konna ... tai jotain.

 5. Sisällytä vahvuuksia ja puutteita. Olemme aina kuulla "moniulotteinen merkkejä" - ja hyvästä syystä. Merkki sekä hyviä että huonoja puolia, puutteita ja vahvuuksia, todennäköisesti kaikkein mielenkiintoinen ja monimutkainen, samoin kuin kaikkein relatable ja sympaattinen. Maailma voi aina käyttää hyvää "hyvä kaveri vs. pahis" toiminta tarina, mutta enemmän kuin todennäköistä, kiehtova tarina on sellainen, jossa merkki on ihmisen. Tämä tarkoittaa, jos hän on "hyvä kaveri", hän tekee virheitä joskus, ja jos hän on "pahis", on jotain hänelle, että on hieman sympaattinen. Varmista vain merkki ei ole kaiken pahan tai täydellinen. (Perfect merkkiä näyttäisikin, kun olemme kirjallisesti hahmoja, jotka ovat jokseenkin omaelämäkerrallinen. Jos sinusta tuntuu, alter ego on tulossa hieman liikaa, miksei heittää joitakin omia heikkouksia lisätä uskottava syvyyttä?)

Hyvä merkki voi tehdä tarinan, mutta tasainen merkkiä voi joskus rikkoa tarina. Kun istut alas kirjoittamaan elokuvan käsikirjoituksen, näytelmä, novelli tai romaani, viettää reaaliaikaisesti kehittää hahmoa niin he ovat unohtumaton kun oma tarinasi tavoittaa yleisönsä.